4+1 Μυστικά για την σωστή επιλογή στο μεταχειρισμένο ψυγείο

//4+1 Μυστικά για την σωστή επιλογή στο μεταχειρισμένο ψυγείο

4+1 Μυστικά για την σωστή επιλογή στο μεταχειρισμένο ψυγείο

Το επαγγελματικό ψυγείο είναι συσκευή που λειτουργεί ως μέσο αποθήκευσης προϊόντων και τροφίμων. Χρησιμοποιείται ως βασικός εξοπλισμός σε διάφορες επιχειρήσεις όπως Σούπερ Μάρκετ, Κρεοπωλεία, Οπωροπωλεία, Ξενοδοχεία, Εστιατόρια, ψητοπωλεία κ.α. Είναι το κυριότερο στοιχείο που χαρακτηρίζει μια επιχείρηση αλλά και την ποιότητα αυτής. Επομένως, κάθε επαγγελματίας πρέπει να γνωρίζει απόλυτα το εύρος των δυνατοτήτων των επιλογών του επάνω ακριβώς στις ανάγκες του. Με λίγα λόγια,  να επιλέξει κάτι κομμένο και ραμμένο επάνω στις ανάγκες του.

Τα βασικά χαρακτηριστικά ενός επαγγελματικού ψυγείου είτε αυτό είναι μεταχειρισμένο είτε είναι καινούριο είναι το μέγεθος, οι αποθηκευτικοί χώροι, το εύρος της θερμοκρασίας ψύξης, η υγρασία των θαλάμων ψύξης, το κόστος συντήρησης και η ευκολία επισκευής.

  • Εξωτερική εμφάνιση

Στο πρώτο στάδιο ελέγχουμε την εμφάνιση του ψυγείου και ψάχνουμε για τυχόν γρατσουνιές ή σημάδια οξείδωσης, χτυπήματα ή σκουριές.  Σε περίπτωση που το ψυγείο διαθέτει αποθήκη ελέγχουμε την σωστή εφαρμογή της πόρτας επάνω στο σώμα του ψυγείου, ώστε να μην υπάρχουν απώλειες με αποτέλεσμα να μεταβάλλεται η ποιότητα των αποθηκευμένων προϊόντων.

  • Εσωτερική εμφάνιση
    • Τεχνικά δεδομένα : Είναι σημαντικό μια ηλεκτρολογική ψυκτική μηχανή να έχει τα απαραίτητα τεχνικά χαρακτηριστικά για την σωστή συντήρηση ή κατάψυξη του προϊόντος προς δειγματισμό ή χρήση.
    • Πρακτικά δεδομένα : Συνιστάται το υποψήφιο προς αγορά ψυγείο να μην βρίσκεται σε πολυετή ακινησία διότι υπόκειται σε φθορές βασικών λειτουργικών συστημάτων.
  • Έλεγχος κρίσιμων χαρακτηριστικών

Ένα ψυγείο όσο σωστά ρυθμισμένο και να είναι δεν έχει την δυνατότητα να ελέγχει την εξωτερική θερμοκρασία του χώρου. Ένα επαγγελματικό ψυγείο, δεν μπορεί και δεν πρέπει να λειτουργεί με τις ίδιες παραμέτρους σταθερές όλο το χρόνο και όλες τις εποχές. Η λειτουργία του θα πρέπει να τροποποιείται χειροκίνητα ή αυτόματα ώστε να εξοικονομείται ηλεκτρική ενέργεια σε όλη τη διάρκεια του χρόνου ώστε να μπορεί να προσφέρει την μέγιστη δυνατή απόδοση, διατηρώντας την ποιότητα και απαλλάσσοντας από τυχόν υγρασία και δυσάρεστες οσμές.

  • Συντήρηση & Επισκευή στα ψυκτικά και ηλεκτρολογικά συστήματα

Όπως σε κάθε είδος τεχνολογικού εξοπλισμού, έτσι και στα επαγγελματικά ψυγεία θα πρέπει το κόστος συντήρησης και το κόστος επισκευών να κυμαίνεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Σε ένα μεταχειρισμένο ψυκτικό μηχάνημα πριν από την χρήση θα πρέπει να υπάρξει έλεγχος από αρμόδιο ψυκτικό.  Τα επαγγελματικά ψυγεία χρειάζονται τακτική συντήρηση στα ηλεκτρικά και ψυκτικά τους συστήματα, ενώ οι επισκευές πρέπει να είναι άμεσες και στην ώρα τους. Σε αυτό θα συμβάλλει και η προστασία τους κατά τη διάρκεια ζωής τους. Τα επαγγελματικά ψυγεία χρειάζονται τακτικούς καθαρισμούς ώστε να τα διάφορα υποσυστήματα να λειτουργούν με μέγιστη απόδοση.

Η εταιρεία ΔΟΜΗ Αφοί Γρηγορίου Α.Ε. πριν από οποιαδήποτε ενέργεια πώλησης μεταχειρισμένου ψυγείου ελέγχει όλες τις απαραίτητες παραμέτρους ποιοτικού ελέγχου με σκοπό την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των πελατών της.

By | 2017-06-23T11:53:40+00:00 Ιούνιος 22nd, 2017|Συμβουλές|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο 4+1 Μυστικά για την σωστή επιλογή στο μεταχειρισμένο ψυγείο

About the Author:

To Site τελεί υπό ανανέωση. Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας. Σύντομα θα είμαστε 100% και πάλι online Απόρριψη